Ebben a posztban egy könnyű, egyszerű tartalommal készültem. Egy 5 elemes infógrafikán szeretném bemutatni, jelen tudásunk szerint milyen fő változási trendek várhatóak a mesterséges intelligencia (MI) tárgyában a 2019-es évben.

Ebben a posztban egy könnyű, egyszerű tartalommal készültem. Egy 5 elemes infógrafikán szeretném bemutatni, jelen tudásunk szerint milyen fő változási trendek várhatóak a mesterséges intelligencia (MI) tárgyában a 2019-es évben.

A mesterséges intelligencia minden iparág alapvető struktúráját megváltoztatja, legyen szó döntéshozatalról, informatikáról, robotikáról, mezőgazdaságról vagy a kiskereskedelemről. Bill Gates egy korábbi interjújában kijelentette:

“Az MI lehet a barátunk, mivel ez a legújabb technológia, amely lehetővé teszi számunkra hogy több és jobb minőségű terméket vagy szolgáltatást nyújtsunk kevesebb munkaerő felhasználásával”.

Annak ellenére, hogy az MI piaci részesedése majdnem kétszeresére nőtt éves szinten, valószínűleg a jövőben is a várakozások felett fog teljesíteni. 2018-ban Garther által megvizsgált vállalkozások 70%-a tervezte a mesterséges intelligencia valamilyen formáját adoptálni a rákövetkező 12 hónapban.

Ezen felmérés eredményei a korábbi években rendre 40% (2016), 51% (2017) értéket vettek fel. A szervezetek 20%-a tervezi, hogy MI megoldásokat fog alkalmazni a döntéshozatal és a valós idejű utasítások végrehajtására.

Ha érdekel milyen programozási nyelvet érdemes tanulni a mesterséges intelligencia és gépi tanulás gyakorlati alkalmazásához, olvasd el ezt a bejegyzést: 6 ok, amiért a Python a jövő programozási nyelve.

2019-ben várható 5 legfontosabb trend a mesterséges intelligencia témakörében. FORRÁS: SSIDECISIONS.COM
2019-ben várható 5 legfontosabb trend a mesterséges intelligencia témakörében.
Forrás: www.ssidecisions.com

Végezetül két komoly szakember véleménye álljon itt az MI jövőjével kapcsolatosan.

Don Foster, Senior Director, Commvault

“A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás módszertana követelmény lesz az új megoldások bevezetésében az egyszerűsített működés végrehajtására.

Az informatikai szakismereti hiányosságok megkövetelik a vállalatoktól, hogy új és innovatív ötleteket alkalmazzanak. Így képesek lesznek a komplex műveletek automatizálására…”

Joe Levy, CTO, Sophos

A mesterséges intelligencia a mindennapi élet része lett az önvezető autók, otthoni asszisztensek (Alexa) és az arcfelismerési megoldásokkal.

Kevésbé feltűnő egyelőre, hogy komoly potenciál rejlik más típusú felhasználás során is. Legyen szó termelésről, logisztikáról, az egészségügyi ellátásról vagy az információs biztonságról. (…) Az MI számottevően nehezebbé teszi a számítógépes bűnűzők számára az érvényesülést…”