Mesterin bemutatkozás

KAPCSOLAT:         info@mesterin.hu       Mesterin       36305515992

Segítek benne, hogy naprakész tudást szerezz és ezt a jövőben érdemben haszonosítani tudd.

Kovács Róbertnek hívnak és azért dolgozom, azért hoztam létre ezt a közösséget, hogy segítsek a tehetséges magyar embereknek. Piacképes tudást biztosítok a tanfolyamok segítségével, mivel a mesterséges intelligencia az egyik legfontosabb komponense lesz a jövő munkahelyeinek.

Ami már szinte történelem.

 

Mióta az eszemet tudom érdekelt a matematika. Általános iskolában is mindig kitartóan és izgatottan vártam a számtan órákat és furcsa módon a dolgozatokat is.

Minden esetben megmérettetésnek éreztem és a legjobb eredményt akartam elérni. Ez a fajta győzni akarás és maximalizmus az egész életem során elkísért.

Az első diplomámat Veszprémben Vegyészmérnök szakon szereztem meg. Már itt az életem része lett az adatok alapán történő döntéshozatal és az analitikus gondolkodásmód.

Bármilyen meglepő, már 2009-ben használtam a neurális hálózatokat komplex kémiai folyamatok modellezésére.

A legerősebb hátteret azonban a Boda Dezsőnek és a mentorálása alatt végzett tudományos munkának köszönhetem. A kálcium- és nátrium csatornák számítógépes szimulációja, a napokig tartó adatgyűjtés, éjszakákba nyúló dolgozat és cikk írás, országos versenyekre való felkészülés olyan tapasztalatot és motiváltságot adott, mint még soha semmi más a munkám során.

Folyamatos fejlődés útja.

 

Munkám során több területen megfordultam (olajipar, gumiipar, fémipar), és mivel minden esetben a termelés hatékonyságának fejlesztése volt a cél.

Ebből fakadóan szinte folyamatosan használtam az analitika és matematikai statisztika eszközrendszerét a munkám során. Sikeresen elvégeztem egy Six Sigma Black Belt tanfolyamot is az évek során, illetve megismerkedtem a cégvezetés rejtelmeivel is.

Ekkor tudatosult bennem, mekkora hozzáadott értéket jelent, milyen mértékben tudja támogatni a döntéshozatalt az üzleti intelligencia alkalmazása. Tudatosan képeztem magam tovább a vezetői sikerek és motivációt meglovagolva közgazdászként Veszprémben.

Már ekkor éreztem, hogy az alkalmazotti jogviszony mellett szeretnék egy olyan munkát, ahol a saját magam ura vagyok, és egy az egyben azzal foglalkozom ami a legjobban érdekel.

Megváltoztatott mindent.

 

Időközben több ötlettel is próbáltam a saját magam lábára állni, melyek vagy a túl nagy pénzigény, vagy pedig idő múlásával csökkenő motiváció miatt estek kútba.

2016-ban, teljesen véletlenül kerültem kapcsolatba a Telekomos KIBU csapatával. Ez volt az a pillanat ami teljesen megváltoztatta az életemet. Egyik Kolléga mesélt róla, mekkora potenciált lát a mesterséges intelligenciában és hogy milyen könnyen el tudja sajátítani az akit komolyan érdekel.

Nem is kellett sokat várni, online kurzusok segítségével megtanultam a Python programozási nyelvet, majd Machine Learning Engineer képesítést szereztem. Folyamatosan Youtube videók és szakmai anyagok alapján képzetem magam, legyen szó neurális hálózatokról, gépi látásról vagy az önvezető autókról.

Az volt a célom, hogy olyan tudást adjak az embereknek, ami adat alapon segíti a döntéshozatalt. Több hete dolgoztam egy gépi tanulás projekten (online ingatlan ármeghatározás), amikor beugrott, hogy ahelyett, hogy kész megoldásokat készítek, sokkal értékesebb lenne egy magyar nyelvű, oktatási rendszer kialakítani.

Mivel én, programozási és komolyabb statisztikai ismeretek nélkül képes voltam haladó szinten elsajátítani a mesterséges intelligencia módszertanát, biztos voltam benne, hogy ezen ismereteket át tudom adni bárkinek. Némi piacelemzés és komolyabb elhatározás után, már azt vettem észre, hogy kitaláltam a nevet, lefoglaltam a domain címet. 2018 decembere óta, pedig azon dolgozom, minél több tudást adjak át az érdeklődőnek.

További kérdésed van az oldallal vagy velem kapcsolatban?

11 + 10 =